Efter helgens kritkstorm mot PSN-kravet för Helldivers 2 på PC har Sony valt att slopa kravet. I ett inlägg på X förklarar Sony att de fortfarande lär sig vad som är bäst för PC-spelare och att de tar till sig av reaktionerna.

Johan Pilestedt, vd för Helldivers-utvecklaren Arrowhead gick även ut med en ursäkt på X för ändringen.

Din röst är hörd och jag gör allt jag kan för att tala för communityn. Men jag ger inte det slutliga beskedet. – Johan Pilestedt.

Under förra veckan meddelade Sony att från och med 30 maj måste du länka ditt PSN-konto till Steam för att kunna spela Helldivers 2 på PC. Enligt Sony var kravet tänkt att göra spelet säkrare och skulle vara med redan vid lansering.

För svenska spelare är ändringen inte ett större problem, men för Steam-användare som befinner sig i de 177 länder där det inte går att skapa ett ett PSN-konto skulle ändringen göra Helldivers 2 ospelbart.

Playstation Network-kravet följdes av att många lämnade tillbaka Helldivers 2 på Steam och även fick pengarna tillbaka – oavsett hur många timmar de hade spelat. Samtidigt öste en våg av negativa recensioner på Helldivers 2:s Steam-sida som en protest från upprörda kunder över Sonys beslut.

SweClockers har sökt Arrowhead för en kommentar.